Німеччина і Угорщина блокують санкції проти російських нафти і газу – Зеленський

Читать на русском
Якщо ембарго на російські енергоносії не введуть, то у 2022 році країна-агресор зможе заробити на них не менше 326 млрд доларів
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Німеччина та Угорщина блокують санкції Європейського Союзу проти російських нафти та газу, виходячи з власних інтересів.

Про це він заявив в інтерв'ю BBC.

Зеленський нагадав, що якщо ембарго на російські енергоносії не введуть, то у 2022 році країна-агресор зможе заробити на них не менше 326 млрд доларів. Це неприпустима ситуація.

«Деякі з наших друзів і партнерів розуміють, що зараз інший час, що це більше не питання бізнесу і грошей..., що це питання виживання» - сказав президент.

Нагадаємо, 7 квітня Європейський парламент більшістю голосів прийняв резолюцію, в якій депутати закликали ввести проти росії нові санкції, включаючи негайне повне ембарго на російський імпорт нафти, вугілля, ядерного палива і газу.

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі відвідає Алжир у понеділок, 11 квітня, щоб підписати угоду про збільшення імпорту газу. Рим активізує зусилля з використання альтернативних потоків після вторгнення росії в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: