Експерти відстежують шляхи транспортування російської нафти, щоб не дати рф обійти санкції – Устенко

Читать на русском
Спеціальна група українських та міжнародних експертів відстежує танкери з російською нафтою, щоб не дати рф обходити санкції.

Група українських та міжнародних експертів відстежує танкери з російською нафтою, щоб не дати росії оминути міжнародні санкції.

Про це у коментарі The Economist розповів радник президента України з економічних питань Олег Устенко.

Інформацію групі, яка аналізує реальний вплив санкцій проти росії, надають міжнародні фахівці, члени урядів та розвідка.

Падіння експорту російської нафти: Міжнародне енергетичне агентство озвучило прогнози на травеньМіжнародне енергетичне агентство опублікувало звіт про стан нафтового ринку у квітні та вплив на нього російської агресії в Україні.

Для відстеження використовують програмне забезпечення для мережевого аналізу для встановлення взаємозв'язку між розрізненими даними.

Програма аналізує поведінку кораблів з огляду на різну інформацію: заявлений вантаж, маршрут та страхові дані, а також історичні моделі навігації у різних погодних та ринкових умовах. Можна навіть побачити тоннаж вантажу на борту судна та зрозуміти, чи є підозра, що на борту може бути більше вантажу, ніж заявлено, каже Устенко.

За його словами, експертам вже вдалося виявити поставки казахської нафти, які, як вони вважають, містять частину таємно завантаженої російської нафти.

Попередження надсилають відповідним урядам та компаніям, також їх передали українським міністерствам.

Нагадаємо, у Євросоюзі почали розробляти заборону на імпорт російської нафти. Але на обговорення питання ембарго не виноситимуть до закінчення виборів у Франції.

Станом на кінець березня обсяги експорту російської нафти скоротилися на чверть, оскільки покупці шукають інших постачальників через агресивну зовнішню політику росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: