Окупанти готують новий діпфейк із Зеленським

Читать на русском
Росіяни готуються запустити діпфейк з президентом України Володимиром Зеленським, в якому він висловить своє негативне ставлення до українських міст.
Укрінформ

Росіяни готуються запустити діпфейк з президентом України Володимиром Зеленським, в якому він висловить «своє негативне ставлення до українських міст».

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Зауважимо, що концепція діпфейків дуже проста. Фактично, потрібно перенести обличчя однієї людини на відео з іншою. Для цього збираються сотні годин відео з потрібною особою. А далі починають роботу нейромережі, які й генерують потрібне зображення.

Відомо, що 16 березня росіяни оприлюднили фейкову «заяву Президента Володимира Зеленського», в якій він нібито закликав українців припинити боротьбу та скласти зброю. Її активно поширювали проросійські телеграм-канали та окремі ресурси, які теж були зламані хакерами.

За наявною у Центру стратегічних комунікацій інформацією, найближчим часом ворог готується запустити діпфейк із Зеленським. У рамках цієї російської спецоперації планується створити враження, що президент висловить «своє негативне ставлення до українських міст, зокрема Маріуполя».

Раніше повідомляли, що у соціальних мережах активізувалася мережа ботів, які сіють панічні настрої, повідомлення розсилаються з «патріотичних» новостворених акаунтів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: