В ефірі телеканалу з'явився фейковий заклик Зеленського скласти зброю – президент відреагував

Читать на русском

Хакери зламали канал Україна 24 та випустили фейкову заяву Володимира Зеленського із закликом скласти зброю.
president.gov.ua

В ефірі телеканалу «Україна 24» на стрічці з'явилося фейкове звернення президента Володимира Зеленського до військових із закликом скласти зброю.

У заяві від імені президента говорилося, що «бути президентом виявилося не так уже й легко, тому він прийняв рішення попрощатися», а також порадив «скласти зброю і повернутися до своїх родин».

Аналогічна заява розміщена і на сайті телеканалу. Там уже заявили, що це робота хакерів: «Рядок телеканалу «Україна 24», що біжить, і сайт «Сегодня» зламали ворожі хакери і транслюють повідомлення Зеленського про нібито «капітуляцію». Це фейк! Друзі, ми неодноразово про це попереджали. Ніхто здаватися не збирається. Тим більше, в умовах, коли армія РФ зазнає поразок у боях з українською армією!».

Сам Зеленський вже теж відреагував на цю провокацію у новому відеозверненні, назвавши її «дитячою». «Я можу запропонувати скласти зброю лише військовим РФ та повертатися додому. Ми вже вдома, ми захищаємо свою землю, своїх дітей, сім'ї. Тож жодну зброю ми складати не збираємось до нашої перемоги», – заявив глава держави.

Нагадаємо, раніше хакери зламали деякі сайти регіональних органів влади та місцевого самоврядування та поширили фейкові заяви президента Зеленського про капітуляцію України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: