Так звана «свобода слова»: у Росії масово блокують десятки ЗМІ

Читать на русском
Ще з 24 лютого Роскомнадзор вимагав від ЗМІ публікувати про війну з Україною тільки «дані з офіційних російських джерел».
Ілюстративне фотоУкрінформ

На території країни-агресора «Роскомнадзор» заблокував вже більше 10 ЗМІ. Це підтверджує Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Про це йдеться у повідомленні Центру протидії дезінформації.

«У Росії «Роскомнадзор» заблокував ще близько 10 ЗМІ, в тому числі регіональні ЗМІ та проекти Радіо Свобода: північ.Реалії, Сибір.Реалії, Кавказ.Реалії, Idel.Реалії, Фактограф, Маршо радіо і Азатлік», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що 24 лютого «Роскомнадзор» вимагав від ЗМІ публікувати про війну з Україною тільки «дані з офіційних російських джерел», і пригрозив штрафами до 5 млн рублів і блокуванням.

Вже 26 лютого відомство вимагало видалити публікації про війну в Україні від «Ехо Москви», «ІноЗМІ», «Медіазони», New Times, «Дождь», «Вільна преса», Крим. Реалії, «Нової газети», «журналіста», «Лениздата».

Про зупинку своєї роботи повідомили «Дождь» і Znak.com. Томське агентство ТВ2 оголосило про припинення роботи. «Роскомнагляд» також заблокував Facebook і Twitter. Обмежена робота TikTok і Instagram.

Нагадаємо, що 4 березня Путін підписав закон про ув'язнення за «фейки» про військових РФ.

Також нагадаємо, що Роскомнагляд вирішив заблокувати Facebook на території Росії. Також, в Росії почали блокувати YouTube.

Раніше ми повідомляли, що у РФ вигадали спосіб, як боротися з мітингами. Заарештованих мітингувальників на протестах проти війни з Україною пропонують відправити на службу в «Л/ДНР».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: