Італія знайшла вихід, щоб спокійно відмовитися від російського газу – прем'єр країни

Читать на русском
Італія, яка отримує близько 40% свого імпорту газу з росії, щосили намагається диверсифікувати свою структуру енергопостачання в міру ескалації війни росії проти України.
Фото: dw.com

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі відвідає Алжир у понеділок, 11 квітня, щоб підписати угоду про збільшення імпорту газу. Рим активізує зусилля з використання альтернативних потоків після вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Зазначається, що Драгі поїде з делегацією, в яку, як очікується, увійдуть глава італійської енергетичної групи Eni, міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо і міністр енергетичного переходу Роберто Чинголані, повідомило джерело в уряді.

Італія, яка отримує близько 40% свого імпорту газу з росії, щосили намагається диверсифікувати свою структуру енергопостачання в міру ескалації війни Росії проти України.

Алжир є другим за величиною постачальником газу в Італію, а по трубопроводу Transmed Алжирський газ доставляється до італійських берегів з 1983 року. Його добова потужність становить понад 110 млн кубометрів, але в даний час транспортується менше 60 млн кубометрів.

Зростання внутрішнього споживання, брак інвестицій і політична нестабільність, в тому числі закриття трубопроводу в Іспанію через суперечку з Марокко, обмежують Алжирський експорт.

Але минулого року італійський імпорт зріс на 76% до 21,2 млрд кубометрів - 29% від загального обсягу потоків. Рим заявив, що сподівається отримати ще 9 млрд кубометрів газу з цієї північноафриканської країни.

«Драгі підпише інституційну угоду між країнами, а потім Eni і Sonatrach завершать технічні аспекти», - повідомляє ЗМІ.

Зазначимо, що міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо заявив, що після звірств у Бучі Італія підтримає санкції проти російського газу.

Нагадаємо, що сьогодні Ді Майо анонсував повернення італійських дипломатів до Києва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: