У Європі почали розробляти заборону на імпорт російської нафти – NYT

Читать на русском
У ЄС почали працювати над забороною імпорту російської нафти, але питання не виноситиметься на обговорення до закінчення виборів у Франції.
Bloomberg

У Європейському Союзі почали розробляти найскладніший захід покарання для росії – ембарго на російські нафтопродукти.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на офіційних осіб та дипломатів ЄС.

Відмова світу від російської нафти є першочерговим завданням – УстенкоТільки на нафті путін заробляє мільярд доларів на добу. Змусити світ відмовитися від російської нафти - першочергове завдання України

За їхніми даними, ЄС зараз рухається до прийняття поетапної заборони, покликаної дати Німеччині та іншим країнам час для пошуку альтернативних постачальників. Аналогічний підхід був застосований для заборони імпорту російського вугілля – він передбачає чотиримісячний перехідний період.

Однак питання нафтового ембарго не виноситиметься на обговорення в ЄС до закінчення виборів у Франції (другий тур 24 квітня) – щоб вплив на ціни не допоміг перемогти кандидату від правих популістів Марін Ле Пен.

Чиновники і дипломати ЄС на умовах анонімності говорять про зростаюче відчуття того, що цей захід все ж таки буде вжито.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Європейський союз почав працювати над шостим пакетом санкцій проти росії, який включає пункт про нафту.

Президент Володимир Зеленський вважає, що Німеччина та Угорщина блокують санкції ЄС проти російських нафти та газу, виходячи із власних інтересів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: