Обсяги експорту російської нафти скоротилися на чверть – Bloomberg

Читать на русском

Щотижневий обсяг експорту нафти з рф скоротився на 26%, оскільки покупці шукають інших постачальників через агресивну зовнішню політику Росії.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними видання, протягом тижня з 17 до 23 березня добовий експорт становив приблизно 3,63 млн барелів. Це на 26,4% менше, ніж за тиждень до цього.

Журналісти зазначають, що добровільний страйк влаштували не лише США та Великобританія, які запровадили відкриту заборону на експорт російської нафти, а й інші країни.

«Великі компанії, від Shell Plc до TotalEnergies SE, заявили, що мають намір поступово відмовитися від закупівлі нафти та палива в Росії. Згідно з даними про навантаження, зниження експорту було принаймні частково спричинене меншими обсягами з російських портів на Балтійському морі та в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні», – повідомив Bloomberg.

Як змінювалися обсяги видобутку нафти в УкраїніЯк змінювалися обсяги видобутку нафти в Україні та у який період було найбільше зниження, дивіться на інфографіці.

За підрахунками видання, у цей період рф видобувала в середньому близько 11,08 млн барелів на день.

Там також навели слова прес-секретаря путіна Дмитра Пєскова про те, що зниження рівня попиту росія компенсуватиме запитами зі сходу.

Проте, за оцінками аналітиків TS Lombard, які наводить видання, цього року обсяги експорту російської нафти можуть скоротитися вдвічі.

Нагадаємо, напочатку березня Bloomberg прогнозував ріст цін на російську нафту до 200 доларів. Пік цін поки що припав на 8 березня: Brent коштував 129,5; WTI – 125,5 доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: