По всій Україні зберігається високий ризик застосування хімзброї з боку рф – Міноборони

Читать на русском
У всіх областях України є ризик відновлення агресії та застосування росією хімічної зброї, вважають у Міноборони.

До Києва та звільнених міст України поки що рано повертатися жителям, оскільки ще є ризик відновлення агресії та застосування росією хімічної зброї.

Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону у середу, 13 квітня.

На Донбасі очікуються два тижні важких боїв — Арестович про подальший перебіг війниВін зазначив, що для того, щоб почати наступ знову за багатьма напрямками, рф знадобиться не менше двох місяців для набору сил.

За її словами, поки що ЗСУ роблять все можливе, щоб не дати російським окупаційним військам просунутися в глиб території України.

Водночас жителям звільнених регіонів та Києва поки що краще утриматися від повернення додому.

«Справді, зараз ще рано повертатися, зокрема до столиці. І треба не забувати, що на сьогодні високий ризик загалом по державі можливості застосування хімічної зброї з боку Росії – вони розглядають такі сценарії – і, незважаючи на те, що вони вже випустили по Україні понад тисячу ракет, у них залишається величезний арсенал. Тому сьогодні є всі ризики. Поки продовжується війна, ризики є», - сказав Маляр.

Вона також заявила про можливість відновлення агресії росії в тих областях, де зараз вже немає військових.

«Ризик відновлення агресивних дій в інших регіонах, не лише сходу, можливий, тобто ми такі сценарії розглядаємо. Сьогодні ключове завдання російських військ – це схід… але водночас можлива загроза і щодо інших регіонів України. Тому на сьогодні не варто розслаблятися - війна в активній фазі зараз, ми не можемо говорити про те зараз, що там спадає активність, про те, що зменшуються бої - вони є, просто вони продовжуються на сході ... і залежно від того, як розвиватимуться обставини в інших регіонах, будемо зрозуміло, чи ворог просуватиметься далі», - сказала Маляр.

Нагадаємо, за даними Генштабу, росія веде наступ у районі «Азовсталі» та морського порту Маріуполя.

Експерти висловили свою думку, як може розгортатися наступ рф на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: