Росія веде наступ у районі «Азовсталі» та морського порту Маріуполя – Генштаб

Читать на русском
На Донбасі українські військові відбили шість атак російської армії та знищили кілька одиниць техніки. Росія продовжує наносити авіаудари по Маріуполю і наступає в районі Азовсталі та морського порту.

Росія продовжує завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Окупанти ведуть наступ у районі металургійного комплексу «Азовсталь» та морського порту.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Сіверському напрямку у Генштабі не виключають утримання у прикордонних з Україною районах Курської області окремих підрозділів для проведення демонстраційних дій, щоб сковувати українські сили.

На Слобожанському напрямку триває часткове блокування та артилерійські обстріли Харкова. На деяких тимчасово зайнятих територіях окупанти формують так звану «народну міліцію».

Наступ росії на Донбасі: експерти розповіли, з якими складнощами зіткнеться армія рфНа сході України російська армія діятиме у більш знайомій місцевості, ніж біля Києва. Але її підрозділи ослаблені та можуть зіткнутися з тими самими проблемами мобільності, що й під час вторгнення на півночі України.

На Південнобузькому напрямку російські війська намагаються оволодіти окремими населеними пунктами, безуспішно.

На території Донецької та Луганської областей українські військові за минулу добу відбили шість атак ворога, знищено дві одиниці автомобільної техніки та три артилерійські системи супротивника.

Угруповання Повітряних сил ЗСУ за минулу добу збило ворожий літак Су-25. Супротивник суттєво знизив використання авіації у зв'язку з погодними умовами

У Генштабі повідомили, що росія до 26 квітня запровадила у прикордонних з Україною районах та в Криму «жовтий рівень терористичної загрози» – імовірно для організації переміщення військової техніки, озброєння та особового складу на територію України.

Крім того, окупанти продовжують перекидати в Україну «добровольців». Так, за наявною інформацією, у Ленінградській області сформовано батальйон чисельністю близько 400 осіб. Складається він виключно з військовослужбовців, які мають бойовий досвід. Направили їх в Україну для посилення одного з підрозділів 42-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії.

Нагадаємо, у Міноборони України вважають, що росія не має чіткого стратегічного плану наступу на Україну.

За даними Генштабу, з початку повномасштабної війни російська армія втратила в Україні орієнтовно 19,6 тисяч військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: