Із Маріуполя вже примусово депортували 33 тисячі осіб – Денісова

Читать на русском
У Росію з початку війни в Україні вивезли вже 33 тисячі людей. Частина депортованих осіб потрапляє до фільтраційних таборів.
фото Кабмін

Від початку війни з Маріуполя примусово депортували до росії та на тимчасово окуповані території Донецької області 33 тисячі осіб.

Про це повідомила уповноважена Рада з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

Водночас ЗМІ окупантів заявляють, що до росії з Донбасу вивезли лише 700 тисяч осіб, із них 131 тисяча – це діти. Із Маріуполя депортували 134 тисячі осіб.

«В окупованих частинах міста зараз триває жорстке зачищення мирних жителів, яке проводиться за сприяння місцевих колаборантів. Саме вони передають окупантам дані маріупольців, зокрема, працівників державних установ та правоохоронних органів», - додала Денисова.

Частина депортованих осіб потрапляє до фільтраційних таборів. Нині там перебувають близько 10 тисяч осіб.

Свідки розповідають, що російські гвардійці та «кадировці» проводять незаконні арешти. Окупанти катують затриманих і страчують за будь-який вияв проукраїнської позиції.

«Дії рашистської армії в Маріуполі – це акт геноциду українського народу, відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього та статті 6 Римського статуту Міжнародного кримінального суду», - йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомляли, що президент України Володимир Зеленський визнав ситуацію в Маріуполі однією з найскладніших.

Нагадаємо, міська влада Маріуполя оцінила збитки зруйнованої інфраструктури, завдані російськими військами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: