У Британії та США прокоментували російську хімічну атаку в Маріуполі

Читать на русском
Британія вже веде перевірку за фактом застосування росією хімічної зброї, в той час, як в Пентагоні поки навіть факт застосування підтвердити не можуть
Ілюстративне фотоVertical Leap

У Британії та США відреагували на заяву полку «Азов» про те, що російські військові ввечері 11 квітня застосували хімічну зброю по позиціях полку в Маріуполі.

Британія та її партнери ведуть перевірку факту застосування хімічної зброї, написала міністр закордонних справ Британії Елізабет Трасс у Twitter.

«Будь-яке застосування такої зброї буде безжальною ескалацією цього конфлікту, і ми будемо вимагати від рутіна і його режиму відповіді» - повідомила вона.

У США розробляють сценарії у разі застосування росією хімічної, біологічної або ядерної зброї – NYTУ США зібрали спеціальну групу, щоб розробити сценарії на випадок, якщо путін наважиться застосувати найпотужнішу зброю зі свого арсеналу.

Водночас прессекретар Пентагону Джон Кірбі в коментарі CNN заявив, що США поки не можуть підтвердити факт застосування росією хімічної зброї, але вони стурбовані потенційною можливістю його застосування.

«Пентагон не може підтвердити повідомлення про те, що російські війська застосували щось, що може бути хімічною зброєю в Маріуполі, але офіційні особи як і раніше стурбовані потенційним застосуванням росією засобів придушення заворушень... Ці повідомлення, якщо вони правдиві, викликають глибоку стурбованість і відображають наші побоювання з приводу того, що росія може використовувати в Україні різні засоби придушення заворушень, в тому числі сльозогінний газ, змішаний з отруйними речовинами» - написав він.

Нагадаємо, ввечері 11 квітня російські окупанти завдали по Маріуполю удар хімічною зброєю, тип якої поки що не визначений. Є постраждалі.

Пізніше глава «Азова» Андрій Білецький повідомив, що окупанти застосували непізнану хімічну зброю над позиціями полку «Азов» в районі заводу «Азовсталь». Постраждало три людини, але вони живі та у відносному порядку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: