Шольц затягує ухвалення рішення про надання Україні танків – Politico

Читать на русском
Рішення про передачу Україні 100 танків мало бути прийняте цього тижня, але Шольц затягує вирішення питання. Він каже, що спочатку Німеччина має досягти спільної позиції із західними союзниками.
DPA / AFP

Канцлер Німеччини Олаф Шольц затягує ухвалення остаточного рішення щодо надання Україні танків для протистояння у війні з росією, незважаючи на тиск з боку партнерів із коаліції.

Про це повідомляє видання Politico із посиланням на чотирьох осіб, знайомих із обговоренням.

План, висунутий віцеканцлером та міністром економіки Робертом Хабеком та міністром закордонних справ Анналеною Бербок, передбачав надання Україні 100 танків.

Перед самою війною Шольц намагався вмовити Зеленського відмовитися від шляху до Європи – WSJЗеленський навідріз відмовився говорити про подібне, нагадавши Шольцу про те, що путіну не можна довіряти, росія не має звички дотримуватися договору

Спочатку рішення з цього питання очікувалося цього тижня. Але зараз усе опинилося у підвішеному стані, оскільки Шольц стверджує, що Німеччина спочатку «має досягти спільної позиції із західними союзниками з цього питання, перш ніж постачати таку важку військову техніку».

Канцлер заявив, що для нього важливо координувати дії партнерів по Євросоюзу та НАТО, щоб гарантувати, що «ми надаємо таку військову підтримку однаково, і що ніхто не поспішає, включаючи Німеччину».

Такі вагання Шольца спричинили негативну реакцію з боку його партнерів щодо коаліції, пише видання.

Голова комітету Бундестагу з європейських справ Антон Хофрайтер заявив, що Німеччина має продемонструвати лідерство в ЄС та НАТО, а не «ховатися за іншими країнами».

Голова комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерманн також закликала Шольца швидше схвалити постачання танків.

Нагадаємо, Німеччина лише на початку повномасштабної війни зняла свою заборону на постачання зброї Україні.

ЗМІ нещодавно писали, що уряд Німеччини відмовився постачати Україні бронетранспортери Marder.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: