Деякі країни НАТО почнуть навчати ЗСУ поводженню з новітньою зброєю – Bloomberg

Читать на русском
Мета навчання полягає в тому, щоб надати Україні допомогу в переході до сучасної техніки стандартів НАТО
Ілюстративне фото24 канал

Деякі країни НАТО прийняли рішення розпочати навчання військовослужбовців Збройних сил України та застосуванню новітніх зразків озброєння, які має Альянс.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Так, джерело повідомило виданню, що мета навчання полягає в тому, щоб надати Україні допомогу в переході до сучасної техніки стандартів НАТО. Зараз Україна використовує переважно зброю, яка залишилася від радянських часів.

Військова допомога для України: яке озброєння надали партнериЗброю Україні надіслали США, Велика Британія, Канада та інші країни. Докладніше – на інфографіці.

Видання зазначає, що така допомога може привернути небажану увагу з боку росії. У березні російські ракети вдарили по міжнародному миротворчому і центру безпеки в селі Старичі Яворівського району Львівської області. Агресора не зупинила навіть наявність на території центру іноземних громадян.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков нагадав НАТО, [Україні потрібна зброя дальньої дії, а також важка і легка бронетехніка, щоб швидше вигнати російських окупантів зі своєї землі. Це питання першорядної важливості зараз.

Нагадаємо, 8 квітня збройні сили Словаччини передали українській армії системи протиповітряної оборони С-300 засобами залізничного сполучення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: