Окупанти намагатимуться взяти під контроль Маріуполь, Попасну та вести наступ на Курахове – Генштаб

Читать на русском
На Донеччині українські військові за добу відбили шість атак російської армії. Окупанти продовжують переміщати додаткові підрозділи для ведення бойових дій.

Російські окупанти, ймовірно, намагатимуться взяти під контроль Маріуполь, оволодіти Попасною і вести наступ у напрямку на Курахове з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

«На Донецькому та Таврійському напрямах противник веде бойові дії та утримує певні рубежі силами зі складу Південного військового округу. Здійснює переміщення додаткових підрозділів для ведення бойових дій на території України. Виявлено ознаки посилення системи протиповітряної оборони в районах населених пунктів Мелітополь та Іловайськ», – розповіли у Генштабі.

Наразі росія намагається завершити перегрупування та переміщення підрозділів у Білгородській та Воронезькій областях, а також перебазування авіації сил на аеродроми, що знаходяться в безпосередній близькості від східних кордонів України.

Найближчі три тижні «вирішають результат війни» в Україні – експерт із оборони СШААмериканський експерт вважає, що найближчі три тижні вирішать результат війни в Україні. Проблема росії зараз у тому, що угрупованню потрібно відновити бойову міць.

Окупанти продовжують використовувати тактику розміщення техніки та живої сили безпосередньо у житловій забудові. На Запоріжжі та Херсонщині ворог використовує приміщення аграрних підприємств, об'єкти енергетичної та соціальної інфраструктури, центральні райони населених пунктів. Відзначено випадки ведення ворогом бойових дій у цивільному одязі.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не робив. На Сіверському напрямку противник завершує передислокацію окремих підрозділів у східну операційну зону.

На Слобожанському напрямку війська супротивника продовжують часткове блокування Харкова. У районі Ізюма окупанти ведуть бойові дії силами окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армії.

На Южнобузькому напрямку ворог утримує певні рубежі силами підрозділів зі складу Південного військового округу. Здійснює поповнення регулярних втрат у живій силі та техніці.

На Донбасі українські військові за добу відбили шість атак ворога, знищили чотири танки, п'ять одиниць броньованої, 26 одиниць автомобільної техніки та вісім артилерійських систем супротивника.

Угрупуванням Повітряних Сил ЗСУ за попередню добу вражено сім повітряних цілей: один літак, два вертольоти і чотири безпілотні літальні апарати.

Нагадаємо, раніше в Генштабі повідомляли про те, що окупанти можуть найближчими днями відновити наступ на Слобожанському напрямку.

У США вважають, що російські війська можуть провести великий наступ із Ізюму на Дніпро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: