Буде в рази більше техніки, ніж зараз: Зеленський заявив про початок найскладнішого етапу війни

Читать на русском
В Україні розпочинається найскладніший етап війни на сході країни – битва за територію Донбасу.
скрін з відео

В Україні розпочинається найскладніший етап війни на сході країни. Українська сторона усвідомлює, що техніки буде в рази більше, ніж було на першому етапі вторгнення. Але військові розуміють усі коридори, куди може піти ворог.

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю CBS.

На Донбасі очікуються два тижні важких боїв — Арестович про подальший перебіг війниВін зазначив, що для того, щоб почати наступ знову за багатьма напрямками, рф знадобиться не менше двох місяців для набору сил.

«Ми не знаємо, яка кількість техніки буде і розуміємо, що буде в рази більше, ніж зараз. Ми бачимо скупчення військових, техніки біля сходу та півдня нашої держави. Ми розуміємо майже всі коридори, куди піде ворог. Ми розуміємо, що він збирається зробити, і розуміємо, що від швидкості того, як нам допомагатимуть, і насамперед, до речі, США, від тієї швидкості, як вони зможуть нам передати зброю, чесно скажу вам, залежить, чи вистоємо ми чи ні», – заявив він.

Зеленський наголосив, що не готовий віддавати території за мир із росією.

«Чи готові ми віддати території за мир? Ми не готові віддавати свої території. Я не хотів би потрапити в ситуацію, коли мені доведеться про це думати і реально відповідати на це питання. Ми вже віддали життя багатьох людей, аби зберегти державу. Ми як мінімум повинні їм… Але це життя і буває по-різному», - сказав він.

За словами президента України, остаточні питання щодо територій вирішуватимуться на особистій зустрічі з російським президентом Путіним.

Також Зеленський відповів на запитання, що буде для нього перемогою.

«Її відчують наші люди. Вони повернуться. Повернення людей – кров для організму. Без них нічого немає, і немає сенсу в територіях. Повернуться люди, бомбардування закінчаться, ми повернемо наші території та військових. Росії на них не буде. Так, я розумію, що вони не вийдуть із Криму. Я розумію, що довго боротимемося і торгуватимемося за території на сході, на Донбасі. Повернуться люди, підуть танки, тоді це буде перемога», - сказав він.

Нагадаємо, раніше радник голови ОПУ Олексій Арестович заявив, що російські військові розпочали перший етап наступу на Донбасі. У МЗС прогнозували, що битва за Донбас нагадуватиме Другу світову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: