Окупанти можуть найближчими днями відновити наступ на Слобожанському напрямі – Генштаб

Читать на русском
Українські військові на Донбасі українські військові минулої доби відбили чотири атаки ворога. Тим часом, російська армія може спробувати відновити наступ на Слобожанському напрямку.

Російські окупанти продовжують створювати наступальне угруповання військ для дій на Слобожанському напрямі. Ймовірно, найближчими днями окупанти намагатимуться відновити наступ.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Крім того, окупанти продовжують підготовку та відправлення особового складу, озброєння та техніки для участі у бойових діях в Україні.

Грозєв спрогнозував можливі терміни закінчення війни в УкраїніГрозев зазначив, що питання термінів тривалості війни лежить у двох площинах - політичній та військовій

Здійснюється підготовка озброєння та військової техніки у пункті постійної дислокації 60-ї окремої бригади мотострілецької (Монастирище) 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу. Ймовірно, вказане озброєння буде переміщене на тимчасово окуповану територію Донецької області. Також на відновлення втрат особового складу підрозділів батальйонної тактичної групи зі складу 36-ї окремої мотострілецької бригади (Борзя, Забайкальський край) 29 загальновійськової армії Східного військового округу здійснюється набір військовослужбовців зі складу зазначеної бригади. Особливу проблему ворог відчуває при комплектуванні посад водія та механіків-водіїв. Відбуття відібраного особового складу із пункту постійної дислокації заплановано на другу половину квітня цього року.

У Генштабі припустили, що збройні сили росії можуть здійснити провокацію в Придністровському регіоні Молдови, щоб звинуватити Україну в агресії проти сусідньої держави.

На Слобожанському напрямку окремі підрозділи зі складу 6-ї загальновійськової армії та берегових військ північного флоту продовжують часткове блокування Харкова.

На Ізюмському напрямку йде повітряна розвідка місцевості з метою виявлення позицій ЗСУ.

Російська армія намагалася безуспішно наступати у напрямках населених пунктів Довгеньке та Дмитрівка.

На Донецькому напрямку противник основні зусилля продовжує зосереджуватися на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, Нижнє та Новобахмутівка, а також встановлення повного контролю над Маріуполем. Були також безуспішні спроби здійснити штурмові дії в районі Золотого.

У районі Маріуполя, за підтримки артилерії та авіації, окупанти продовжують штурмові дії в районах заводу «Азовсталь» та морського порту.

На території Донецької та Луганської областей українські військові минулої доби відбили чотири атаки ворога, знищили п'ять танків, вісім одиниць броньованої, шість одиниць автомобільної техніки та вісім артилерійських систем противника.

Нагадаємо, раніше в Генштабі повідомляли про те, що окупанти намагаються прорвати оборону підрозділів ЗСУ у районі міста Ізюм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: