Грозєв спрогнозував можливі терміни закінчення війни в Україні

Читать на русском
Грозев зазначив, що питання термінів тривалості війни лежить у двох площинах - політичній та військовій
Христо ГрозевGetty Images

Війна в Україні може тривати протягом довгого часу. Навіть у першому наближенні у росії достатньо ресурсів, щоб воювати мінімум до кінця 2022 року.

Про це заявив глава розслідувальної групи Bellingcat Христо Грозев в інтерв'ю BBC.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

Грозев зазначив, що питання термінів тривалості війни лежить у двох площинах - політичній і військовій. У військовій площині росія може продовжувати війну тільки на півдні та сході України; новий наступ на Київ малоймовірний. Але для цього потрібно буде провести на території рф мобілізацію і залучити до війни ще 150-200 тисяч осіб, що в підсумку призведе до політичної нестабільності в країні. З усім тим, у росії буде достатньо ресурсів, щоб воювати до кінця року.

У політичній площині Грозєв припускає, що незабаром в росії спливе реальна кількість втрат російської армії в Україні, що спровокує гостру кризу. Поповнити ресурси для війни москва не зможе. Такий варіант він вважає можливим протягом місяця.

Нагадаємо, раніше радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що судячи з усього, росія вже не рада тому, що вплуталася у війну з Україною і хоче її скоріше закінчити. На це вказує ряд ознак - наприклад, заява путінського прессекретаря пєскова про великі втрати російської армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: