У росії вже хочуть хоч якось закінчити війну – Арестович

Читать на русском
На шести оперативних напрямках з восьми росія зазнала поразки й тепер російській армії та кремлю терміново потрібна хоч якась перемога
Олексій АрестовичСкриншот

Судячи з усього, росія вже не рада тому, що вплуталася у війну з Україною і хоче її скоріше закінчити. На це вказує низка ознак - наприклад, заява путінського прессекретаря Пєскова про великі втрати російської армії.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в ефірі марафону на каналі Україна 24.

Так, він зазначив, що на шести оперативних напрямках з восьми росія зазнала поразки й тепер російській армії та кремлю терміново потрібна хоч якась перемога, щоб на переговорах позиції росії виглядали переконливішими.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

«Вони хочуть закінчити війну, тому що поєднання поразок на полі бою і санкцій, які ламають хребет їх економіки, ставить під питання соціально-політичне становище всередині самої російської федерації... Зараз головна їхня турбота - щоб путін приїхав на зустріч із Зеленським хоч з якою-небудь силовою позицією. Хоч що-небудь взяти, Маріуполь, зону ООС, хоч якусь серйозну загрозу створити, тому що там, де путін - там перемога, він не може собі дозволити приїхати тотально програвши» - вважає Арестович.

Арестович також вважає, що у своїй поразці путін звинуватить власне оточення і сфальсифікує змову проти себе. У росії ще є ілюзії, що вони можуть здобути десь перемогу, взяти Маріуполь, оточити зону ООС.

«Він приїде торгуватися про свій програш, про умови оформлення свого програшу, але хоча б не з таких ганебних позицій, які у нього є зараз» - додав Арестович.

США передають Україні розвідувальні дані по Донбасу – ПентагонПередачу розвідувальної інформації від США для ЗСУ публічно підтвердив міністр оборони США Ллойд Остін

Нагадаємо, раніше в Луганській ОВА заявили, що російські військові закінчують підготовку до великої атаки, яка буде проходити на території Донецької та Луганської областей.

Як повідомляли в Генштабі та Міноборони, російські війська після невдачі на Київському і Чернігівському напрямку спробують оточити сили ООС і захопити весь Донбас.

У МЗС України вважають, що битва за Донбас нагадуватиме Другу світову війну з великими оперативними маневрами та тисячами танків, літаків і бронетехніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: