У Маріуполі окупанти складують убитих мирних жителів у підземних переходах – міськрада

Читать на русском
Надалі тіла вбитих маріупольців або спалюються в мобільних крематоріях російської армії, або закопуються в околицях в братських могилах без вказівки місця.
Фото з місця подійTelegram

У частково окупованому російськими військами Маріуполі окупанти намагаються приховати сліди своїх злочинів. Для цього вони збирають по всьому місту трупи вбитих ними ж мирних жителів і ховають в підземних переходах.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада у своєму Telegram.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

«Фото, від якого холоне кров. Підземний перехід в районі садків на околиці Маріуполя. Тут окупанти влаштували пункт збору тіл маріупольців, убитих російськими військовими. Спеціальні групи зачистки щодня звозять сотні трупів в такі пункти по всьому місту. Найбільший з них розташований в складському приміщенні на виїзді в селище Старий Крим» - сказано в повідомленні.

Надалі тіла вбитих маріупольців або спалюються в мобільних крематоріях російської армії, або закопуються в околицях в братських могилах без вказівки місця.

«Рашисти роблять все, щоб приховати трагедію в Маріуполі. Тому що масштаби злочину в десятки разів страшніші за геноцид у Бучі» - резюмує міськрада.

Раніше омбудсмен України Людмила Денисова повідомила, що в Маріуполі продовжують посилено працювати мобільні крематорії, які російські військові використовують для зачистки слідів своїх злочинів. Вже майже завершена «зачистка» в Лівобережному районі.

Нагадаємо, в Маріуполі через бомбардування та артобстріли росіян загинуло не менше п'яти тисяч осіб. Реальні цифри можуть бути набагато більшими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: