Росія, ймовірно, завершить захоплення Маріуполя найближчими днями – Інститут вивчення війни

Читать на русском
В ISW констатували, що росія об'єднує бойові сили для майбутнього великого наступу у Донецькій та Луганській областях.

Російські війська, ймовірно, завершать захоплення Маріуполя найближчими днями.

Про це йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Російські проксі-сили заявили, що 7 квітня захопили центр Маріуполя, але українські сили зберігають позиції на південному заході міста. ISW не може незалежно підтвердити цю непряму заяву, але ми не бачили підтверджених повідомлень про бої у центрі Маріуполя з 2 квітня. Російські сили, ймовірно, завершать захоплення Маріуполя в найближчі дні», – вважають аналітики.

Слов'янськ стане наступною ключовою метою росії – Інститут вивчення війниРосії треба взяти Слов'янськ, щоби її війська змогли з'єднатися з іншими силами на Донбасі.

В ISW констатували, що росія об'єднує бойові сили для майбутнього великого наступу на Донбасі найближчими днями. Росія намагається перегрупувати та передислокувати підрозділи, виведені з північного сходу України, для підтримки наступу, але навряд чи вони допоможуть забезпечити успішний прорив.

«Російські сили навряд чи зможуть успішно захопити Донецьку та Луганську області, якщо російські війська в Ізюмі не зможуть оточити українські сили на лінії зіткнення на сході України», – додали в Інституті.

У звіті ISW також йдеться, що російські та білоруські війська проводять «демонстративні дії», щоб закріпити ЗСУ навколо Києва. При цьому малоймовірно, що ці підрозділи розпочнуть нові наступальні операції, а українські підрозділи навколо Києва, найімовірніше, зможуть безпечно передислокуватися на схід України.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський визнав ситуацію у Маріуполі однією із найскладніших.

У британській розвідці також стверджують, що Маріуполь напевно є ключовою метою в російських військових планах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: