Росія продовжує готуватися до наступу на Донбасі – Генштаб

Читать на русском
На Донбасі російські війська зосередилися на взятті під контроль районів населених пунктів Попасна та Рубіжне, встановленні повного контролю над Маріуполем.

Росія продовжує перегрупування військ та зосереджує зусилля на підготовці наступальної операції на Донбасі.

Про це повідомляє Генштаб Збройних Сил України.

Зокрема, окупанти завершили передислокацію військ Центрального військового округу з території України, деякі підрозділи з його складу після завершення відновлення боєздатності будуть переміщені до району населеного пункту Валуйки та включені до складу наступальних угруповань.

Також росія перекидає на свою територію з Білорусі частину своїх літаків та вертольотів.

Силами окремих підрозділів зі складу 6-ї та 20-ї загальновійськової армії, 1-ї танкової армії, балтійського та північного флотів ворог зосередив основні зусилля на підготовці до відновлення наступальних дій, а також спробі оточення угруповання Об'єднаних сил.

Арестович розповів, коли може закінчитися війна в УкраїніРосійські війська поставили все на реалізацію планів з окупації Донбасу, Маріуполя і захоплення Харкова, але навряд чи щось у них вийде

На Донбасі окупанти основні зусилля зосередили на взятті під контроль районів населених пунктів Попасна та Рубіжне, встановленні повного контролю над Маріуполем, а також підготовці наступальних дій у районі населеного пункту Золота Нива.

У районах населених пунктів Борівське, Новолуганське, Солодке, Мар'їнка, Золота Нива, ворог продовжував артилерійські обстріли позицій підрозділів ЗСУ та цивільної інфраструктури.

Поблизу населених пунктів Новотошківське, Нижнє, Попасне, Калинове, Степове, Рубіжне, Троїцьке, Новобахмутівка, Новоселівка друга супротивник проводив штурмові дії, успіху не мав.

У напрямі Слов'янська російські війська намагаються відновлювати наступальні дії. У напрямку Барвінкова мали частковий успіх, просунулися на 7 км, взяли під контроль населений пункт Бражківка.

На Южнобузькому напрямку окупаційні війська проводять штурмові дії за підтримки артилерії з метою взяття під контроль населеного пункту Олександрівка, мають частковий успіх. У районі населених пунктів Любине, Мирне, Копані окупанти обстрілювали з артилерії позиції ЗС України.

«Окупаційні війська продовжують зазнавати втрат. Є великі проблеми з комплектуванням бойових підрозділів та підрозділів забезпечення. Особовий склад противника деморалізовано, що призвело до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні на території України», – додали у Генштабі.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві оборони заявили, що російські окупанти готуються до захоплення міста Харків, також ворог має намір оточити українські сили ООС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: