Законно кордон не перетинав: ДБР розслідує, як Тупицький втік із України

Читать на русском
Ексглава КСУ Тупицький зараз перебуває в Австрії, при тому, що він не перетинав кордон законним способом. ДБР проводить розслідування.
facebook.com/natalie.sedletska

Колишній голова Конституційного суду України Олександр Тупіцький незаконно виїхав із України.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, яке проводить досудове розслідування.

За інформацією Держбюро розслідувань, Тупицький залишив Україну без проходження прикордонного та митного контролю та перевірки документів, які надають право на виїзд за кордон.

«Слідство зафіксувало перебування Тупицького в Австрії у центрі Відня поряд із автомобілем, зареєстрованим на дружину. Водночас, за інформацією Державної прикордонної служби, законним чином Тупицький державний кордон України не перетинав. Триває слідство за кримінальним провадженням за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України», – повідомили у ДБР.

Слідчі встановлюють усіх осіб, які причетні до незаконного переправлення ексглави КСУ через кордон.

Про перебування Тупицького за кордоном наприкінці березня повідомили журналісти програми «Схеми». За їхньою інформацією, 17 березня дружина Тупицького та двоє дітей поїхали на автомобілі BMW з України, при цьому сам ексглава КСУ офіційно кордон не перетинав. Проте опинився у Відні.

Сам Тупицький у коментарі «Українським Новинам» сказав, що виїхав до Австрії через майбутні пологи дружини. «Мені видали довідку у Конституційному суді, що я звільнений від мобілізації під час воєнного стану. На мою думку, 2 березня я залишив кордони держави на законних підставах», – вважає Тупицький.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ще наприкінці 2020 року усунув Тупицького з посади.

Тупицький фігурує у кількох кримінальних справах. Докладніше про це – у статті «Слово і діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: