Тупицького судитимуть за незаконне підписання документів КСУ

Читать на русском
До суду направлено обвинувальний акт щодо Тупицького та головного бухгалтера Конституційного суду за незаконне підписання платіжних документів.
фото з відкритих джерел

Колишнього голову Конституційного суду Олександра Тупицького судитимуть за незаконне використання ключа підпису платіжних документів КСУ.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у понеділок, 8 листопада.

Злочин проти правосуддя та конфлікт інтересів: за що судять ТупицькогоУ яких справах фігурував або фігурує Тупицький і чи досі він вважається чинним главою Конституційного суду, читайте в матеріалі Слово і діло.

До суду направлено обвинувальний акт щодо Тупицького та головного бухгалтера Конституційного суду.

«Розслідуванням встановлено, що колишній голова суду за попередньою змовою з головним бухгалтером здійснили несанкціоноване втручання в роботу автоматизованої системи дистанційного обслуговування клієнтів Державної казначейської служби України при підписанні електронних бухгалтерських документів. В результаті цього було спотворено інформацію про дійсного їх підписувача, порушено процес обробки інформації, а також встановлений порядок її маршрутизації», - йдеться у повідомленні.

Як з'ясували слідчі, Тупицький передав головному бухгалтеру захищений електронний носій із власним ключем кваліфікованого електронного підпису та пароль до нього.

У грудні 2020 року, після його усунення з посади, він давав вказівку головному бухгалтеру про подальше використання цього ключа від його імені та замість нього, у тому числі для підписання платіжних документів. Такі несанкціоновані втручання відбувалися навіть під час перебування ексголови за кордоном.

Таким чином, було підписано понад 200 електронних платіжних доручень, електронних документів щодо бюджетних зобов'язань, щодо розподілу показників зведених кошторисів, розподілів відкритих асигнувань та кошторисних призначень тощо, уточнили в ОГП.

Нагадаємо, минулого тижня Верховний суд призупинив провадження за позовом Тупицького.

Раніше Тупицькому повідомили про нову підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: