Російські війська намагаються оточити ЗСУ в зоні ООС, але у них не виходить – Арестович

Читать на русском
У Маріуполі на цей час тривають важкі вуличні бої. Російський наступ там забуксував і зупинився
Олексій АрестовичFacebook

У Донецькій області російські військові здійснюють спроби оточити українські війська. Також тривають спроби взяти Маріуполь, в місті йдуть важкі бої. Однак успіху росіяни ніде не мають.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю Тетяні Поповій.

«Донецька область – це зона, де окупанти намагаються підрізати з півдня. Це напрямок Вугледару і Мар'їнки. Вони також намагаються наступати на північ - назустріч Ізюму, щоб створити кільце оточення. Але у них там теж не дуже виходить. Хоча вже третій день вони намагаються це зробити» - розповів він.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

У Маріуполі на цей час тривають важкі бої. Російський наступ там забуксував, окупанти намагаються вести тактичні дії, але потужного наступу там вже немає.

«Наші війська там утримують район, в якому є старі заводи, які взяти дуже непросто» - додав Арестович.

Обстановка на фронте и границе. 41-ый день с @Alexey ArestovychПОПОВА

Нагадаємо, раніше Арестович розповів, що війна може остаточно затихнути в кінці квітня - початку травня, коли російські війська будуть настільки виснажені, що не зможуть наступати вже ніде. А плани Росії по захопленню Донбасу, Маріуполя і Харкова не будуть реалізовані.

Розвідка Британії раніше заявила, що Маріуполь практично напевно є ключовою метою в російських військових планах, оскільки тільки його заняття дозволить росії створити сухопутний коридор зі своєї території в окупований Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: