Арестович пояснив, чому влада заздалегідь не підтвердила майбутнє повномасштабне вторгнення росії

Читать на русском
Олексій Арестович поділився власними міркуваннями, чому українська влада свідомо заперечувала наміри росії напасти на всю територію України.
Арестович5 канал

Якби влада заздалегідь підтвердила точні наміри росії напасти на Україну 24 лютого, це завершилося б повним паралічем доріг і втратою усього Лівобережжя.

Таку думку в ефірі програми «Антиподи» на youtube-каналі Ісландія висловив радник глави ОП Олексій Арестович.

Відповідаючи на запитання Сергія Іванова він підкреслив, що висловлює позицію не від імені влади, а власну, як військовий.

«Почався би масовий вихід біженців. Масовий. І вони б забили всі дороги. Це було б 8-10-12 мільйонів людей, і армія би не пройшла в райони оборони. Це повний параліч доріг, це дуже бажана ситуація для російського воєнного керівництва. І в цій ситуації ми напевно програвали б війну і все Лівобережжя, тому що всі з лівого берега пішли би на правий. 50 мостів (через Дніпро – ред) усього в Україні. Було б забито все, жодним чином ми не впоралися би з цією ситуацією: єдиний вихід – танками давити власних громадян, розстрілювати, щоб пройти через мости. І тепер питання: яке рішення мало бути прийняте? Або замовчати, або залишити паралізовану країну і напевне здати Лівобережжя», – сказав Арестович.

Радник Єрмака додав, що вірогідні дати повномасштабного вторгнення, за його даними, переносилися кілька разів. Підкресливши, що не знає, чи мала таку саму інформацію влада на той час, Арестович назвав кілька конкретних періодів: 26 грудня, 18-20 січня, 12-16 лютого та 21-24 лютого.

Російські окупанти готують Херсон до здачі – АрестовичЗа його словами, це не означає, що Херсон буде звільнено завтра. Арестович додав, що на Миколаївщині взагалі немає супротивника.

«Спочатку грудня, навіть трохи раніше, почалися відповідні мобілізаційні заходи. Тобто, збройні сили і спецслужби переходили на підвищений режим, розвозилися боєприпаси, паливо і решта матеріальних ресурсів. Скажімо так, працювали з місцевою владою на районному рівні. Потроху мобілізовували офіцерів спецслужб, закидали їх у райони… Тобто, величезна робота велася. А потім оголосили низку навчань, потім – командно-штабне навчання, під час яких і під виглядом яких, відбувалася мобілізація… Що не робили? Не викликали резерв… Тому що напад могли переносити і далі на два тижні, ще на два тижні, ще на два тижні… А два тижні утримання резерву – це величезне навантаження на економіку», – підкреслив Арестович.

Він також додав, що за найбільш скромними підрахунками, у разі завчасного інформування населення про війну було би 12-16 мільйонів біженців.

Російські війська намагаються оточити ЗСУ в зоні ООС, але у них не виходить – АрестовичУ Маріуполі на цей час тривають важкі вуличні бої. Російський наступ там забуксував і зупинився

Крім того, на думку Арестовича, другий і третій «раунди» масштабної агресії росії є неминучими вже за кілька років після завершення нинішнього.

Нагадаємо, раніше Арестович відповідав на питання, коли може закінчитись війна в Україні.

Як ми повідомляли раніше, на думку Пентагона, Україна може виграти війну з росією, а путін не досяг жодної своєї мети.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: