Росія готує провокацію у Маріуполі – хоче звинуватити у своїх злочинах Україну

Читать на русском
Російські окупанти хочуть видати вбитих мирних громадян у Маріуполі за жертв українських військових.
АЗОВ - Маріуполь

Росія готує масштабну провокацію у Маріуполі. Окупанти хочуть зібрати в одному місці тіла всіх убитих ними городян та подати їх як жертв українських військових.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Маріуполь безперечно залишається пріоритетною метою росії – розвідка БританіїУ росіян немає особливого виходу, оскільки заняття Маріуполя забезпечить росії сухопутний коридор з рф в окупований Крим

У спецслужбі зазначили, що після шокуючих подій у Бучі росія намагатиметься максимально переключити увагу аудиторії – як міжнародної, так і внутрішньої. Для цього в інформаційне поле активно «вкидають» брехню про нібито злочини українських захисників Маріуполя.

«За наявними даними, окупанти готують масштабну фальсифікацію: планують зібрати в одному місці тіла маріупольців, убитих самими росіянами, та подати їх як масових жертв українських військ. Для цього останнім часом поширюються брехливі тези, що нібито українці використовують мирних жителів як живий щит. Хоча це відверте марення. Насправді саме російські війська знищують маріупольців – ще на початку березня в місті вже були змушені ховати вбитих у братських могилах», – заявили в СБУ.

Нагадаємо, супутникові знімки свідчать про те, що перші тіла вбитих почали з'являтися в Бучі ще 11 березня, коли в місті були російські окупанти. Таким чином, це спростовує тезу російської пропаганди про «постановку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: