У Білорусі відбирають добровольців для комплектування нових підрозділів ПВК – Генштаб

Читать на русском
Україна вже 44-й день протистоїть російському вторгненню. Росія продовжує готувати наступ на сході, у зоні ООС українські військові за добу відбили сім атак.

У Білорусі здійснюється відбір так званих добровольців для комплектування нових підрозділів приватної військової компанії.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На полігонах Збройні сили Білорусі проводять заходи оперативної та бойової підготовки. Крім того, як і раніше, є загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

Російські окупанти продовжують підготовку до наступу на сході України. Наразі їхні основні зусилля зосереджені на захопленні Маріуполя, веденні наступу в районі міста Ізюм, прориві оборони угруповання ООС на Донецькому напрямку. На Південнобузькому напрямку ворог намагається не допустити просування наших військ.

Україна може виграти війну з росією, путін не досяг жодної своєї мети – ПентагонУ Пентагоні заявили, що путін все ще не досяг жодної своєї мети в Україні, і тому Україна може виграти війну.

Українські військові на Донбасі за добу відбили сім атак окупантів, знищили чотири танки, дві артилерійські системи, десять одиниць броньованої та одинадцять автомобільної техніки

Росія завершує відновлювати боєздатність підрозділів Центрального військового округу у районах Брянської та Курської областей. «Окремі підрозділи зі складу 6-ї, 20-ї загальновійськової армії, 1-ї танкової армії, берегових військ балтійського та північного флотів здійснюють заходи оперативного обладнання території. Основна увага приділяється відновленню ділянок залізниці з міста Куп'янськ у міста Харків, Ізюм та Сватове. Для цього залучено підрозділи залізничних військ 38-ї окремої залізничної бригади Західного військового округу з Ярославля», – розповіли у Генштабі.

Окупанти продовжують блокувати Харків. У тимчасово зайнятому Ізюмі «ДНР» виконують функції місцевої поліції – здійснюють незаконну перевірку документів, обшуки осіб та приміщень місцевого населення.

Також російські війська безуспішно намагалися здійснювати штурмові дії в районах населених пунктів Рубіжне, Попасне, Нижнє, Новотошківське, Золоте та Борівське.

Нагадаємо, у Міноборони України заявляли, що відведені з півночі України на територію Білорусі російські війська намагаються відтягнути частину українських підрозділів з інших напрямків.

У Пентагоні днями підтвердили, що російські війська повністю відведені від Києва та Чернігова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: