Відведені на кордон Білорусі війська рф намагаються «переключити увагу» ЗСУ – Міноборони

Читать на русском
Перекинуті на територію Білорусі війська росії намагаються відтягнути частину українських підрозділів з інших напрямків.
armyinform com ua

Відведені з півночі України на територію Білорусі війська Росії намагаються відтягнути частину українських підрозділів до українсько-білоруського кордону з інших напрямків.

Про це заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу медіа-центру у четвер, 7 квітня.

Зневірилися: Арестович вважає, що росія залишила спроби залучити у війну БілорусьПонад 60 відсотків білоруських військових ставляться до ідеї участі у війні проти України категорично негативно. Така армія для росії стане вкрай ненадійним союзником

«Станом на сьогодні багато підрозділів військ РФ виведено на територію Білорусі, щоб відновити боєздатність. Таким чином, російська армія, проводячи демонстраційні дії, намагається відтягнути частину українських підрозділів з інших напрямків, щоб вони постійно перебували в районі українсько-білоруського кордону в готовності до можливого наступу», - повідомив Мотузяник.

Крім того, за його словами, все ще зберігається можливість залучення збройних сил Білорусі до збройної агресії проти України.

«Там зазначені підрозділи все ще продовжують виконувати завдання з чергування на білорусько-українському кордоні. Під посилену охорону взято мости, переправи та залізничні колії, обладнано позиції для ведення вогню зі стрілецької зброї та бойової техніки. Щоб сховати діяльність російських військ у прикордонних з Україною регіонах, влада Білорусі ввела обмеження на пересування там населення», - розповів він.

Нагадаємо, у Генштабі заявляли, що дії Білорусі цілком можна прирівняти до допомоги агресії росії.

5 квітня повідомлялося, що Білорусь перекидає підрозділи до кордону України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: