Київ, як і раніше, перебуває в небезпеці – Пентагон

Читать на русском
У Пентагоні заявили, що Київ, як і раніше, перебуває в небезпеці, оскільки росія продовжує завдавати авіаударів.
Reuters

Київ, як і раніше, перебуває в небезпеці, незважаючи на відведення російських військ.

Про це «Голосу Америки» заявив високопоставлений представник Пентагону.

Росія зосередить свої удари на чотирьох напрямках – ПентагонРосійські окупанти готуються завдати нових авіаударів територією України. Цього ж разу у чотирьох напрямках, у тому числі й по Києву.

За його словами, «Київ, як і раніше, перебуває в небезпеці і авіаудари продовжуються». Представник Міноборони додав, що «ми не спостерігали великої різниці за останні 24 години, не було… масового руху принаймні на даний момент».

У Пентагоні вважають, що передислокація російських військ із Києва вказує на те, що російські воєначальники розуміють, що їхня спроба взяти столицю провалилася.

Він також зазначив, що бойовий дух російських солдатів низький: «Ми, як і раніше, спостерігаємо проблеми згуртованості підрозділів, проблеми з командуванням та управлінням та проблеми з грамотним керівництвом».

Нагадаємо, російське видання «Медуза» писало про те, що російське військове керівництво до кінця березня вже змирилося з тим, що захопити Київ їм не під силу. Тільки тепер влада не знає, як пояснити росіянам зміну пріоритетів у війні з Україною.

У Генштабі ЗСУ припустили, що росія ротацією окремих підрозділів хоче створити враження, що відмовилася від планів штурмувати Київ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: