ЗСУ зміцнюють третє кільце оборони Києва

Читать на русском
Збройні сили України ведуть роботу щодо зміцнення третього, дальнього кільця оборони Києва.
t.me/V_Zelenskiy_official

Збройні сили України ведуть роботу щодо зміцнення третього, далекого кільця оборони Києва.

Про це заявив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Грузевич під час брифінгу у медіацентрі України.

РФ намагається вжити заходів для нарощування угруповань військ у напрямку Києва – ГенштабЧерез брак ракет та боєприпасів Росія перевела два підприємства військово-промислового комплексу на цілодобовий режим роботи.

«Київ – головне, стратегічне завдання нашого ворога. Столиця, як окупанти планували, за три дні не здалася завдяки роботі не тільки військових, а й усіх правоохоронних органів і сил оборони», - сказав Грузевич.

За його словами, на сьогодні, на Правому березі ворог зупинено майже за 70 кілометрів, що унеможливлює ведення вогню, крім ракетного обстрілу. На лівому березі його зупинили.

«Але супротивник цинічно розстрілює нашу інфраструктуру. Для ворога перекриваються основні шляхи наступу. Кожне місто готується як оборонний форт. Раніше було створено два кола оборони. На Броварському та Бориспільському напрямку противник відмовився від наступальних дій. ЗСУ веде роботу зі зміцнення третього, далекого кільця оборони», - розповів Грузевич.

Він зазначив, що довкола столиці діє система ППО.

«Два складні напрямки, з яких противник завдає ракетних ударів – з Чорного моря та з боку Білорусі. Розроблено ефективну систему, коли ракети намагаються знищити на підльоті. Наразі триває робота над системою, яка до мінімуму зведе попадання ракет до цивільного населення», - зазначив Грузевич.

Нагадаємо, у Бучанському районі під Києвом підрозділами ППО Сухопутних військ України збито ворожий винищувач-бомбардувальник СУ-34.

Також буди названі найнебезпечніші напрямки боїв у Київській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: