Верещук розповіла, скільки українців вдалося евакуювати за добу

Читать на русском
При цьому, колона з 11 автобусів для евакуації мешканців Мелітополя і Токмака, яка у середу виїхала з Запоріжжя, перебуває на блокпості окупаційних військ у місті Василівка.
president.gov.ua

У середу, 6 квітня, гуманітарними коридорами було евакуйовано 4 892 людей, більшість – до Запоріжжя.

Про це віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила під час брифінгу.

«По гуманітарних коридорах з Маріуполя та Бердянська за сьогодні на власному транспорті та автобусах для евакуації до Запоріжжя доїхали 3 686 людей. З них з Маріуполя – 1 171 людина. 2 515 людей доїхали з міст Запорізької області: Пологи, Василівка, Бердянськ, Мелітополь та Гуляйполе», - повідомила голова МінТОТ.

Верещук також повідомила, що колона з 11 автобусів для евакуації мешканців Мелітополя і Токмака, яка у середу виїхала з Запоріжжя, перебуває на блокпості окупаційних військ у місті Василівка і продовжить рух по маршруту у четвер зранку.

Також зранку наступного дня із Запоріжжя будуть направлені автобуси для евакуації людей з окупованого Бердянська.

На Луганщині з міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна та селища Гірське у середу вдалося евакуювати 1 206 людей.

«Ми кожного дня намагаємось прорватись до міста Маріуполь, проте окупанти і їх керівництво у Кремлі блокують усі наші спроби і спроби міжнародних організацій», - сказала також Верещук.

Водночас, вона зазначила, що делегація Міжнародного комітету Червоного хреста мала всі необхідні погодження з боку російської сторони і України для проїзду до Маріуполя і евакуації людей, проте була заарештована угрупуванням так званої «ДНР» і утримувалася майже добу за гратами.

Нагадаємо, що Верещук закликала евакуюватися мешканців двох областей. Вона заперечила, що відведення військ РФ з півночі України було «жестом доброї волі». За її словами, незабаром може статися серйозне загострення у східних регіонах.

Напередодні в Україні працювали 7 гуманітарних коридорів.

Також нагадаємо, що Дніпро допоможе Харкову з евакуацією тварин з екопарку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: