На Київщині зафіксували вже понад 1200 військових злочинів росії – Монастирський

Читать на русском
Національна поліція ретельно документує всі скоєні військові злочини. Проводиться збір показань свідків та збір доказів
Фото з місця подійКолаж obozrevatel.com

Станом на вечір 4 квітня 2022 року в Київській області зафіксовано і задокументовано понад 1200 військових злочинів, скоєних російськими солдатами щодо українців.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України з посиланням на міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського в Telegram.

Виростили виродків: Зеленський звернувся до матерів російських військовихПрезидент України Володимир Зеленський відреагував на вбивство мирного населення у Бучі та звернувся до матерів російських військовослужбовців, які воюють в Україні.

Зазначається, що Національна поліція ретельно документує всі скоєні військові злочини. Проводиться збір свідчень і збір доказів. У випадку з наявністю загиблих тіло ексгумується, проводяться всі експертизи, щоб встановити причини смерті та причетних до неї осіб.

«Насильство, вчинене окупантом під час воєнного часу, кваліфікується як військовий злочин. У нього немає терміну давності, винуватець буде нести відповідальність. Він оголошується в розшук і в будь-якій країні, де він буде перебувати, може бути затриманий і переданий українському правосуддю... Найбільше військових злочинів зафіксовано в Київській області, їх зараз 1200» - розповів міністр.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

Нагадаємо, найбільше жертв скоєних російськими окупантами злочинів зафіксовано в Бородянці.

Раніше Генеральний прокурор Ірина Венедиктова поділилася попередніми наслідками звірств російських окупантів у Київській області. Виявили вже понад чотириста убитих мирних жителів.

Нагадаємо, 2 квітня українські військові та поліцейські, а також представники ЗМІ після заходу в деокуповані міста Київської області зазнали шок. Вони виявили величезну кількість тіл убитих росіянами цивільних українців, що часто лежать просто посеред вулиці.

3 квітня радник керівника Офісу президента Олексій Арестович опублікував перелік російських так званих «військових частин», які брали активну участь у військових злочинах на території Бучі, Гостомеля, Ірпеня та інших населених пунктів Київської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: