Україна планує створити власний аналог НАТО – Арахамія

Читать на русском
Україні дуже важливо отримати гарантії від США і Британії. Проблема в тому, що ці держави, судячи з усього, приєднаються до гарантій поміж найостанніших.
Давид Арахаміяsluga-narodu.com

Україна планує створити власний аналог НАТО, який складатиметься з країн-гарантів її безпеки. Важливо, щоб найбільші та найефективніші країни НАТО згуртувалися навколо України.

Про це розповів народний депутат, член переговорної групи Давид Арахамія у своєму каналі в Telegram.

Дупа є, а слова немає. Колонка Леоніда ШвецяВся сукупність обставин та запеклий опір українського народу, який не оцінив свого щастя у вигляді приходу визволителів, можуть призвести до того, що російська агресія перерветься зовсім несподівано й раптово.

«Ми хочемо зробити власне НАТО. Для нас важливо, щоб найбільші та найефективніші країни НАТО надавали підтримку в разі агресії. Туреччина дуже важлива для нас, це найбільша армія НАТО в Європі. Важливі також США і Великобританія. Зараз тривають дуже активні консультації. Вже офіційно оприлюднено, що три держави-члени НАТО готові надавати гарантії саме в тому форматі, як я розповів. Це фактично 5 стаття НАТО, але з більш жорстким механізмом активації - протягом 72 годин вони повинні провести консультації та надавати допомогу» - сказав він.

Арахамія додав, що Україні дуже важливо отримати гарантії від США і Британії. Проблема в тому, що ці держави, судячи з усього, приєднаються до гарантій серед найостанніших.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

«Я думаю, що ймовірність приєднання США велика, тому що пан Блінкен позавчора заявив, що вони не проти розглядати механізми гарантій безпеки, але вони хочуть більш детально ознайомитися, зважити всі ризики та т.д. у мене таке відчуття, що США і Британія разом приєднаються одними з останніх, коли вони побачать, що всі вже не заперечують. Однак у нас є мінімальний пакет країн-гарантів, і без них ми просто не будемо рухатися» - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Арахамія запевнив, що Україна не підписуватиме документи про гарантії безпеки, де у росії буде будь-яке право ветувати реалізацію таких гарантій.

Питання про нейтральний статус України, про який йшла мова на переговорах з росією, буде в обов'язковому порядку винесено на референдум, тому що рішення повинен приймати український народ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: