Питання нейтрального статусу України вирішуватиметься за допомогою референдуму – Арахамія

Читать на русском
Арахамія також допустив такий варіант, що народ України обере інший шлях і не проголосує за нейтральний статус
Давид АрахаміяFacebook

Питання про нейтральний статус України, про який йшла мова на переговорах з росією, буде в обов'язковому порядку винесено на референдум, тому що рішення повинен приймати український народ.

Про це розповів народний депутат, член переговорної групи Давид Арахамія в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

«Якщо буде підписаний договір про гарантії безпеки, і ми повністю будемо розуміти, що Україна захищена, то наступним завданням буде внесення змін до Конституції з приводу позаблокового нейтрального статусу. І, звичайно, для того, щоб це зробити ми хочемо провести референдум. Тобто це вирішуватиме український народ, не українські політики. Це дуже важливо для нас, ми спочатку наполягали. Російська сторона спочатку активно протидіяла цьому, але згодом вони теж погодилися, що це єдиний вихід з цієї ситуації» - розповів він.

Арахамія нагадав, що референдум такого рівня неможливо проводити в умовах воєнного чи надзвичайного стану. Таким чином, Росія повинна вивести війська на лінію кордону станом на 23 лютого 2022 року. Тільки після цього люди почнуть повертатися і можна буде провести голосування.

Арахамія також допустив такий варіант, що народ України обере інший шлях і не проголосує за нейтральний статус. Це означатиме, що договір з Росією не має юридичної сили, і після цього можливе або повернення до активних бойових дій, або новий раунд переговорів.

Нагадаємо, 29 березня очна зустріч української та російської делегацій пройшла в турецькому Стамбулі. На ній, зокрема, Україна озвучила свою позицію щодо гарантій безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: