У росії не буде права вето на реалізацію гарантій безпеки Україні – Арахамія

Читать на русском
Арахамія впевнений, що росія прийме позицію України, оскільки блокувати цей процес москва не в змозі, діватися їй нікуди
Давид АрахаміяFacebook

Україна не підписуватиме документи про гарантії безпеки, де у росії буде будь-яке право ветувати реалізацію таких гарантій.

Про це розповів народний депутат, член переговорної групи Давид Арахамія у своєму каналі в Telegram.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

«Звичайно, ми не будемо підписувати жодного документа, де росія отримає право ветувати рішення... Для нас це категорично. Взагалі тоді не потрібно обговорювати будь-які гарантії безпеки, тому що росія може їх заблокувати в будь-який момент. Ми з ними це обговорюємо, вони чують логіку, розуміють, що так не може бути. Тому ми проговорюємо інший формат, де у нас є мирний договір з Росією, але гарантії безпеки надають всі інші країни» - сказав він.

Арахамія впевнений, що росія прийме позицію України, оскільки блокувати цей процес москва не в змозі, діватися їй нікуди. Якщо москві потрібен мирний договір, вона підпише його або в такому вигляді, або ні в якому.

«росія не може блокувати цей процес. Тобто це вже закладається в механізмах активації цих гарантій. Мені здається, що у фінальному раунді ми вийдемо на те, що вони приймуть цю позицію. Інакше взагалі нічого не будемо підписувати» - резюмував він.

Нагадаємо, 29 березня очна зустріч української та російської делегацій пройшла в турецькому Стамбулі. На ній, зокрема, Україна озвучила свою позицію щодо гарантій безпеки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: