Резніков звернувся до мешканців ОРДЛО: закликав ухилятися від «мобілізації» або переходити на бік ЗСУ

Читать на русском
Олексій Рєзніков закликав мешканців ОРДЛО ухилятися від насильницької мобілізації або переходити на бік ЗСУ. Тим, хто вже вчинив злочин, обіцяли пом'якшити покарання.

Міністр оборони Олексій Резніков закликав жителів окупованих районів Донбасу всіма способами ухилятися від насильницької мобілізації, а якщо не вийшло – якомога швидше переходити на бік Збройних Сил України.

Про це йдеться у зверненні міністра.

Резніков заявив, що росія використовує мобілізованих в ОРДЛО як «гарматне м'ясо», ці втрати навіть не входять до статистики втрат російської армії.

Окупанти використовують мобілізованих з ОРДЛО як «живця» для виявлення вогневих позицій ЗСУОкупанти використовують мобілізованих з ОРДЛО для визначення українських позицій, найманці зазнають великих втрат.

«Ми, як і раніше, вважаємо вас громадянами України. Ми вважаємо вас за своїх. Якщо ви не вчиняли злочини – вам нічого не загрожує. З якимсь розбіжностями розберемося згодом. Вся наша країна – це різні Українці, ми можемо собі дозволити бути різними, бо ми вільний народ. Але ми єдині. Намагайтеся у будь-який спосіб ухилитися від насильницької мобілізації. Це збереже вам життя. Якщо вас все одно забрали до російських військ, намагайтеся якнайшвидше перейти на бік української армії. Усі, хто вже склав зброю – у безпеці. Ми розберемося з усіма формальностями. Головне – уникнути непоправного і зберегти життя. Якщо ви вчинили злодіяння, але хочете врятуватися – тікайте. Або здайтеся. Тільки дуже швидко», – звернувся міністр.

Він додав, що якщо людина здасться з військовою технікою або допоможе полонити російського офіцера – може розраховувати на пом'якшення покарання. Ті, хто вчинив злочини, після відбування покарання матимуть змогу повернутись до нормального життя. «Нам потрібні робочі руки для відновлення Донбасу після очищення його від окупантів. А ви самі потрібні своїм сім'ям, своїм близьким. Це ваш шанс», – сказав Резніков.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу, окупанти продовжують здійснювати заходи примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

При цьому в «ДНР», як стверджує розвідка, мобілізаційний вік підняли до 65 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: