Обстановка на фронті в Україні та проблеми з мобілізацією в рф: зведення Генштабу на 31-день війни

Читать на русском
Ситуація на фронті на ранок суботи, 26 березня, залишається стабільною. Водночас у росії через величезні військові втрати в Україні назріває проблема з весняним призовом.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на фронті станом на ранок суботи, 26 березня, залишається стабільною. Водночас у росії через величезні військові втрати в Україні назріває проблема з проведенням весняної призовної кампанії з квітня.

Зведення Генштабу оприлюднено у Facebook.

У США розробляють сценарії у разі застосування росією хімічної, біологічної або ядерної зброї – NYTУ США зібрали спеціальну групу, щоб розробити сценарії на випадок, якщо путін наважиться застосувати найпотужнішу зброю зі свого арсеналу.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, окупанти здійснили розгортання практично всіх підрозділів росгвардії для придушення протестів у тимчасово непідконтрольних територіях.

«Ворог здійснив розгортання практично всіх підрозділів росгвардії, які дислокувалися на тимчасово окупованій території АР Крим та окремих районах Херсонської, Запорізької та Донецької областей з метою придушення опору жителів Херсона, Генічеська, Бердянська та в окремих районах міста Маріуполя. Окупанти намагаються активізувати діяльність диверсійно-розвідувальних груп на території Києва з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки, порушення системи державного та військового управління», – йдеться у ранковому зведенні.

У Генштабі це пов'язують із нездатністю швидко заповнити втрати, здійснити належне перегрупування та застосування військ для підтримки необхідного темпу ведення бойових дій та досягнення кінцевої мети війни.

«В окремих напрямках ворог не залишає спроб ведення штурмових дій, здійснює авіаційні нальоти та намагається завдати вогняної поразки окремим підрозділам Збройних Сил України. Удачі немає», – наголошую у Генштабі.

Зазначається, що з урахуванням високого рівня безповоротних та санітарних втрат збройних сил РФ та залучення до бойових дій військовослужбовців строкової служби проведення весняної призовної кампанії 2022 року, яка починається 1 квітня цього року, може стати проблемною.

«До того ж, проглядається тенденція різкого зниження кількості контрактників щодо термінової служби. Таким чином, погіршення соціальної складової внаслідок міжнародних санкцій та втрати під час війни найближчими тижнями, ймовірно, загострять проблему комплектування російського війська якісним персоналом», – вважають у Генштабі.

Українські сили продовжують вести оборонну операцію на певних напрямках, проводять стабілізаційну операцію, виконують завдання територіальної оборони.

Угруповання Повітряних Сил ЗСУ за попередню добу знищило 12 повітряних цілей ворога (3 літаки, 3 БПЛА, вертоліт та 5 крилатих ракет). Ударна авіація Повітряних Сил під прикриттям винищувачів завдала нищівних ракетно-бомбових ударів по колонах техніки та скупченням військ окупантів.

Нагадаємо, у Генштабі повідомляли, що окупантам не вдається проводити штурм. У ГУР МОУ попередили, що росія може застосувати хімічну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: