Через шок путін почав змінювати стратегію по Україні – Кулеба

Читать на русском
Кулеба додав, що переведення військ росії з одного напрямку на інший очевидно пов'язане з бажанням рф сконцентрувати зусилля на Донбасі
Дмитро КулебаФото УНІАН

Російський президент володимир путін був змушений стати більш реалістичним в реалізації своєї стратегії з приводу України, оскільки спротив українців виявився надто серйозним.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю американському телеканалу CNN.

«Я вважаю, що він вже став більш реалістичним, оскільки не можу уявити, щоб виведення військ росії з півночі України було самовільним. Якщо перевести ці недавні маневри на людську мову, це буквально означає, що у нього недостатньо сил для атак України з трьох напрямків одночасно. Тому він перекидає частину сил на інший напрямок, щоб зміцнити армію в цьому районі» - сказав він.

Кулеба додав, що переведення військ росії з одного напрямку на інший очевидно пов'язане з бажанням рф сконцентрувати зусилля на Донбасі.

«Ми отримали розвіддані, що вони все ще дивляться на Донбас як на плід, який потрібно зірвати. Їм потрібно перегрупувати ресурси та підготуватися до битви за Донбас» - резюмував він.

Нагадаємо, раніше радник глави Офісу президента Олексій Арестович розповів, що російські окупанти поки жодним чином не можуть почати наступальну операцію в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Російське військове керівництво до кінця березня вже змирилося з тим, що захопити Київ їм не під силу. З цим пов'язана й офіційна зміна пріоритетів у війні та пом'якшення позиції росії на переговорах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: