Джонсон хоче допомогти Україні «більш смертоносною» зброєю – The Times

Читать на русском
Характер війни в Україні змінився, і натомість Британія хоче перейти до нової фази підтримки України – Джонсон запропонував надати більш смертоносну зброю.
Bloomberg

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив своєму Кабміну, що хоче надати Україні «більш смертоносну» військову допомогу.

Про це пише британське видання The Times.

Джонсон назвав «жахливою помилкою» реакцію Заходу на анексію КримуБорис Джонсон шкодує про реакцію Заходу на анексію Криму Росією в 2014 році. Виною тому, за словами британського прем’єра, є залежність від російських енергоресурсів.

Начальник штабу оборони, адмірал сер Тоні Радакін під час брифінгу для міністрів заявив, що конфлікт переріс у «традиційнішу війну», оскільки Україна перейшла від спроб дати відсіч російським силам до утримання позицій та повернення територій.

Таким чином, Велика Британія переходить до нової фази у своїй підтримці України. Видання пише, що уряд розглядає питання про те, яку військову допомогу він може надати.

«Українська армія не лише утримує великі міста, вона змушує росіян відступати. Наша підтримка має змінитися разом із цим», — сказало джерело в кабінеті міністрів.

Нагадаємо, раніше Борис Джонсон пообіцяв президентові України Володимиру Зеленському нову військову допомогу, а також продовжити тиск на санкцію на Росію.

Щодо позиції стосовно росії, то Джонсон заявив, що угоди про припинення вогню буде недостатньо для скасування санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: