Путін уже перейшов «червону лінію» – Джонсон

Читать на русском
Борис Джонсон підтвердив, що Британія передасть Україні 6000 ракет. Він також заявив, що путін перейшов червону лінію, вбиваючи мирних жителів.
Pool/AFP/Getty Images

Прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що російський президент путін вже перетнув «червону лінію».

Джонсон заявив це, виступаючи на радіо LBC перед самітом НАТО, повідомляє The Gurdian.

Джонсон назвав «жахливою помилкою» реакцію Заходу на анексію КримуБорис Джонсон шкодує про реакцію Заходу на анексію Криму Росією в 2014 році. Виною тому, за словами британського прем’єра, є залежність від російських енергоресурсів.

Британський прем'єр заявив, що український народ вірить у свою країну і боротиметься за неї. «Це означає, що ми зобов'язані їм допомогти. Ми зобов'язані допомогти їм захистити себе та своїх близьких. Ми вже надіслали близько 4000 протитанкових засобів. Найближчими днями ми пошлемо набагато більше, ще 6000 ракет та багато іншого», – повідомив Джонсон.

«І сьогодні я хочу наголосити, що своєю поведінкою він (путін – ред.) вже переступив поріг варварства. Люди говорять про нові «червоні лінії» – хімічну, біологічну, тактичну ядерну зброю чи щось інше. Для мене «червона лінія» вже перейдена. Він без розбору бомбардує цивільні об'єкти. Він викликає величезну кількість жертв серед абсолютно безневинних людей», – сказав Джонсон.

Прем'єр додав, що потрібно зробити більше, щоб завадити путіну. Зокрема, використати російські золоті резерви.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що Борис Джонсон розглядає можливість приїхати до Києва, щоби продемонструвати підтримку України у війні з росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: