Україна повинна отримати можливість мобілізувати мільйон резервістів у разі загрози – Арахамія

Читать на русском
Україна не виношує агресивних планів і не збирається ні на кого нападати, але країна бажає мати можливість самозахисту
Ілюстративне фотоFacebook

Українські пропозиції щодо гарантій безпеки на переговорах з росією передбачають концепцію укріпленого нейтралітету. Серед іншого, це означає, що Україна повинна мати можливість у разі загрози збройного нападу терміново мобілізувати не менше мільйона резервістів.

Про це розповів глава української делегації Давид Арахамія в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє Українська правда.

За його словами, такий шлях Україні радять ізраїльські військові експерти. Україна не виношує агресивних планів і не збирається ні на кого нападати, але країна бажає мати можливість самозахисту, причому якісного самозахисту. Для цього потрібні відповідні оборонні можливості.

Ми нічого не віддамо і будемо боротися за кожен метр нашої землі і кожної людини – ЗеленськийЗеленський назвав війну проти росії Великою Вітчизняною, а всім бажаючим повчити ЗСУ захищати Батьківщину запропонував вирушати в окопи

«І, крім того, можливість мобілізувати резервістів дуже швидко, як це зроблено у Швейцарії та Ізраїлі. У нас зараз є для цього всі передумови. У нас є безліч територіальної оборони, сили національного опору. І ми так бачимо: що буде армія і буде, умовно, ще мільйон осіб, які щороку один або два рази на рік проходять навчання на полігонах. У них є зброя. Тут дискусійне питання - чи мають вони право зберігати цю зброю вдома, або в спеціальній збройовій кімнаті неподалік. І в разі агресії у нас ще плюс мільйон вже навчених солдатів. Але держава не витрачає кошти на їх утримання щомісяця» - пояснив він.

Нагадаємо, у Туреччині 29 березня відбувся черговий раунд переговорів між українською та російською делегацією. Україна в ході нього запропонувала свій формат договору про гарантії безпеки для України.

Крім того, глава делегації вважає, що напрацьовано достатньо матеріалу для зустрічі Володимира Зеленського і володимира путіна. У Росії зі свого боку після переговорів заявили на Київському та Чернігівському напрямках».

Володимир Зеленський закликав українців «не розслаблятися» через результати зустрічі у Стамбулі. Адже російським заявам довіряти не варто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: