Росія може готуватися до нової атаки на Київ – британська розвідка

Читать на русском
Росія найближчими днями може готуватися до нової атаки на Київ, вважають у Міноборони Британії.

Міністерство оборони Великої Британії заявило, що російська армія домагається «обмеженого прогресу» щодо просування до Києва, проте найближчими днями може готуватися до нової атаки на українську столицю.

«Російські сухопутні сили продовжують просуватися обмежено. Проблеми з матеріально-технічним забезпеченням, які перешкоджають просуванню Росії, зберігаються, як і сильний український опір», — йдеться у зведенні британської розвідки.

Різке похолодання в Україні може ще більше загальмувати поступ російських військ – TimesВ Україні найближчими днями очікується похолодання. Морози можуть сповільнити просування російських військ.

«Ймовірно, Росія прагне перезавантажити та перегрупувати свої сили для відновлення наступальних дій найближчими днями. Це, ймовірно, включатиме операції проти столиці, Києва», – заявили у Британії.

За даними супутникових знімків Maxar Technologies, російська військова колона на північний захід від Києва, що простяглася більш ніж на 64 кілометри, «значною мірою розсіялася і передислокувалась».

Нагадаємо, кілька днів тому міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що Росія концентрує сили для нової хвилі атак, насамперед на Київ, Харків, Чернігів та Миколаїв.

У Генштабі повідомив, що окупанти планують перекинути на напрям Києва до тисячі бойовиків зі складу приватної військової компанії «Ліга» (колишня ПВК «Вагнер»).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: