Противник нарощує угрупування військ навколо Києва – Генштаб

Читать на русском
Зведення Генштабу за 28 березня на 18.00. Про безуспішні спроби росіян зайняти позиції, з яких можна було б атакувати або оточити Київ, про виробництво ракет Росії та боротьбу героїчних захисників Маріуполя та Херсона.
Будівля Генштабу ЗСУЦензор

Незважаючи на заяви посадових осіб міністерства оборони та генерального штабу російської федерації, щодо зміни планів та пріоритетних завдань, противник продовжує нарощування угрупування військ навколо столиці.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18 годину 28 березня.

Там уточнили, що спроби росіян зайняти позиції, з яких можна було б атакувати або оточити Київ, залишаються безуспішними.

У Генштабі відзначили, що тридцять третя доба героїчного протистояння України російському воєнному вторгненню відзначається, як і раніше, зосередженням основних зусиль ворога на виконанні завдання щодо виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей.

«З метою поповнення втрат особового складу, військовими комісаріатами на території російської федерації продовжується здійснення набору громадян для формування так званих підрозділів «добровольців», які будуть залучатись для забезпечення такого собі окупаційного «порядку» на захоплених територіях. Основні вимоги до кандидатів - задовільний стан здоров’я. Досвід проходження військової служби не є обов’язковим. Також, беруть осіб зі знятою судимістю», – йдеться у повідомленні.

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

Генштаб ЗСУ звертає увагу на те, що захисники Маріуполя стримують розвиток наступу противника на інші напрямки, а в Херсоні ворог змушений дедалі більше зосереджувати сили для утримання міста під своїм контролем.

Крім того, повідомляється, що з так званої Південної Осетії перекинули близько 150 осіб на тимчасово окуповану територію Криму для подальших дій у сусідніх областях України.

Також ідеться про активізацію росіян у виробництві ракет.

«Приведення підприємств російського оборонно-промислового комплексу, залучених до виробництва ракет, на цілодобовий режим роботи свідчить про суттєве зменшення арсеналу ракетного озброєння. В умовах дій міжнародних санкцій на заборону постачання високотехнологічної продукції для російської федерації, процес імпортозаміщення матиме тривалий ефект, з огляду на відсутність близької перспективи самостійного виготовлення високотехнологічного радіоелектронного устаткування, яке є важливим компонентом технологічного процесу виготовлення ракет», – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що окупанти намагаються прорвати оборону Києва з двох напрямків.

Нагадаємо, за даними Генштабу, втрати російського війська в Україні сягли вже 17 тисяч військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: