Російські сили віддають пріоритет операціям на сході України – Пентагон

Читать на русском
У Пентагоні вважають, що для росії зараз у пріоритеті операція на сході України. Війська росії можуть спробувати відрізати ЗСУ на Донбасі.
Фото: AP

У Пентагоні вважають, що російські сили, схоже, надають пріоритет операціям на сході України. Армія просунулась на південний схід від Ізюму на Харківщині.

Про це повідомляє ABC News.

В США сумніваються, чи призначив путін командувача війною в Україні – CNNСША не змогли визначити, чи є у Росії військовий командувач, відповідальний за ведення війни в Україні. Його відсутність могла б пояснити невмілий наступ військ.

У США вважають, що російські війська можуть спробувати відрізати ЗСУ на сході від решти країни, отримавши важелі впливу на майбутні мирні переговори або переорієнтувати свої стратегічні цілі.

За словами чиновника Міноборони США, російські війська навколо Києва припинили просування до міста, хоча продовжують вести далекобійний вогонь. Російські війська залишаються за 15-20 миль на північ/північний захід від міста і приблизно за 35 миль на схід.

При цьому росія вже випустила в Україні понад 1370 ракет.

Нагадаємо, нещодавно у росії змінили риторику щодо війни в Україні. У міністерстві оборони тепер кажуть, що основна мета «спецоперації» в Україні – «повне звільнення Донбасу».

Водночас, в українському Генштабі зазначили, що незважаючи на ці заяви, противник продовжує нарощування угруповання військ навколо Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: