У США обговорюють законопроєкт для блокування золотого запасу росії, мова про 132 млрд доларів – Axios

Читать на русском
США можуть заморозити 132 млрд доларів золотого запасу росії. Цього тижня сенатори та міністр фінансів обговорюватимуть відповідний законопроєкт.

Двопартійна група сенаторів працює з Міністерством фінансів США, щоб спробувати заблокувати золотий запас росії приблизно на 132 млрд доларів.

Про це пише видання Axios із посиланням на джерела.

В ЄС обговорюють використання активів росіян, які перебувають під санкціями, для України - ЗМІУ Європейському Союзі обговорюють можливість використання активів росіян, які потрапили під санкції, на користь України.

Цього тижня міністр фінансів США Джанет Йеллен зустрінеться з сенаторами Ангусом Кінгом, Джоном Корніном, Біллом Хагерті та Меггі Хассан, щоб обговорити законопроєкт. Ухвалити його, за словами сенатора Кінга, можуть також цього тижня.

Законопроєкт передбачає застосування санкцій до будь-яких американських організацій, які свідомо здійснюватимуть операції з російським золотом або транспортують його із запасів центрального банку росії. Санкції також вводитимуться, якщо вони продаватимуть золото фізично або в електронному вигляді в росії.

«Золото складає чверть їхніх резервів, і ми не хочемо, щоб вони могли монетизувати золото і підірвати ефект санкцій», – сказав Axios сенатор Кінг.

Раніше двопартійна група законодавців у нижній палаті Конгресу подала аналогічний законопроєкт. До речі, президент Джо Байден має право застосовувати такі санкції незалежно від Конгресу.

Нагадаємо, російський економіст вважає, що золотовалютні резерви росії, ймовірно, у повному обсязі не будуть розморожені ніколи, оскільки з них виплачуватимуть гроші на відновлення України.

Раніше радник Зеленського заявив, що для України вже зарезервували 300 млрд доларів коштів центрального банку росії, які знаходяться за межами країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: