Ядерний статус країни не має бути «дозволом на несправедливість» – Зеленський

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський прокоментував загрози росії застосувати тактичну ядерну зброю.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прокоментував загрози росії застосувати тактичну ядерну зброю або іншу зброю масової поразки, зокрема, хімічну.

Свою позицію він озвучив на виступі по відеозв'язку на Дельфійському форумі у суботу, 26 березня.

У США розробляють сценарії у разі застосування росією хімічної, біологічної або ядерної зброї – NYTУ США зібрали спеціальну групу, щоб розробити сценарії на випадок, якщо путін наважиться застосувати найпотужнішу зброю зі свого арсеналу.

Зеленський зазначив, що «зараз у світі серйозна дискусія на політичному рівні, що робити, якщо Росія застосує тактичну ядерну зброю або іншу зброю масової поразки, зокрема, хімічну».

За словами президента, «несправедливість – це те, що Росія робить проти нас, проти України, користуючись своїми привілеями у міжнародних організаціях, а також страхом застосування ядерної зброї, страхом, який Росія спеціально постійно розповсюджує».

Він нагадав, що у 90-х роках минулого століття Україна віддала 3-й за потужністю ядерний арсенал.

«В обмін на це наша країна отримала письмові обіцянки безпеки від найсильніших держав світу, у тому числі від Росії», - наголосив президент, додавши, що одна з цих країн і напала на Україну.

На думку Зеленського, після таких подій, можливо, «інші держави теж зроблять висновок, що їм потрібна ядерна зброя».

«Нам потрібна реформа системи безпеки, щоб ядерний статус не був дозволом на будь-яку несправедливість», - підсумував президент.

Нагадаємо, у росії розповіли, за якої ситуації підуть на застосування ядерної зброї. Раніше в ОПУ висловилися про загрози Путіна застосувати ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: