У Харкові армія рф знову обстріляла ядерну установку «Джерело нейтронів»

Читать на русском
Сьогодні вдень у Харкові російські військові знову атакували ядерну установку Джерело нейтронів, розташовану в районі П'ятихаток.
Держатомрегулювання

Сьогодні вдень у Харкові російські військові знову атакували ядерну установку «Джерело нейтронів», розташовану в районі П'ятихаток. Вона зазнала серйозних пошкоджень.

Про це повідомляє Державна інспекція з ядерного регулювання.

У Bellingcat вважають, що путін хоче застосувати ядерну зброю, але його наказ можуть не виконатиЩоб запустити ядерну ракету з росії, потрібні п'ять осіб. У Bellingcat вважають, що як мінімум двоє з п'яти не виконуватимуть наказ путіна.

«За інформацією експлуатуючої організації (ННЦ ХФТІ) 28 березня приблизно о 14:00 ЯПУ «Джерело нейтронів» вкотре потрапило під обстріл. Внаслідок чергового акту ядерного тероризму з боку росії будівлі та інфраструктура, що розташовані на території ННЦ ХФТІ (у тому числі ЯПУ «Джерело нейтронів»), отримали серйозні пошкодження», - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що докладно оцінити масштаби пошкоджень та їх вплив на ядерну та радіаційну безпеку наразі неможливо через інтенсивні бої, які не припиняються в районі розташування ядерної установки.

Нагадаємо, у Харкові через бомбардування росії зруйновано вже понад 1400 будівель.

При цьому в Харківській області за останні дні ЗСУ звільнили три населені пункти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: