У Харкові через бомбардування рф зруйновано вже понад 1400 будівель

Читать на русском
У Харкові з початку війни російські військові зруйнували 1410 об'єктів, з яких майже 1200 – це житлові будинки.

У Харкові з початку війни російські військові зруйнували 1410 об'єктів, з яких майже 1200 – це житлові будинки.

Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов у ефірі українського телемарафону у понеділок, 28 березня.

Арестович вважає, що росія відмовилася від планів захоплення Києва, Харкова та ОдесиРосійські війська концентруватимуть сили на спробі захоплення Донбасу, щоб домогтися хоч якогось вагомого результату

За словами мера, російська армія цілеспрямовано стріляє по житлових мікрорайонах.

«Можу вам сказати, що на сьогодні у місті Харкові зруйновано 1410 об'єктів, з яких 1177 – це житлові будинки, багатоповерхові житлові будинки, в яких мешкали харків'яни», – сказав Терехов.

Він уточнив, що якщо говорити про інфраструктуру Харкова, то в результаті обстрілів окупантів зруйновано 53 дитячі садки, 69 шкіл, 15 лікарень.

Терехов додав, що із Харкова виїхало близько третини мешканців.

«За нашими підрахунками, приблизно 30% населення покинули місто Харків. Але хочу вам сказати, що останнім часом ми спостерігаємо, що харків'яни повертаються, повертаються і чоловіки, які забрали свої сім'ї, і вступають до лав територіальної оборони, і повертаються навіть цілі сім'ї, бо не хочуть жити в іншому місці», - сказав мер.

Нагадаємо, у Харківській області за останні дні ЗСУ звільнили три населені пункти. Також повідомлялося, що під Харковом окупанти обстріляли меморіальний комплекс Дробицький яр.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: