Україні потрібні танки і ППО, літаки не зіб'єш з дробовика – Зеленський

Читать на русском
Навряд чи народи світу зрозуміють ситуацію, при якій українські військові захопили у російської армії значно більше військової техніки, ніж отримали в рамках допомоги від партнерів
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у своєму новому відеозверненні закликав західних партнерів передати Україні системи ППО, танки та літаки, які, зокрема, стали б у пригоді при деблокаді Маріуполя.

Про це він сказав у своєму зверненні до нації 26 березня.

«Україна не може збивати російські ракети з дробовиків, з кулеметів, яких занадто багато в поставках. А деблокувати Маріуполь неможливо без достатньої кількості танків, іншої бронетехніки та, обов'язково, літаків. Про це знають всі захисники України. Знають всі захисники Маріуполя. Знають тисячі людей - громадяни, цивільні, вмирають там в блокаді. Це знають у США. Знають всі європейські політики. Ми сказали всім. І це повинні знати якомога швидше і більше людей на землі. Щоб всі розуміли, хто і чому просто побоявся запобігти цій трагедії. Просто побоявся прийняти рішення» - сказав він.

Зеленський заявив, що західні країни поводяться пасивно, постійно кивають один на одного і грають з Україною у своєрідний пінг-понг - хто повинен, а хто не повинен передавати Україні літаки та військову техніку. Це неприпустимо і сумно. Навряд чи народи світу зрозуміють ситуацію, при якій українські військові захопили у російської армії значно більше військової техніки, ніж отримали в рамках допомоги від партнерів.

Нагадаємо, за підсумками зустрічі представників США та України у Варшаві стало відомо, що США постараються вжити заходів для того, щоб українська протиракетна оборона була посилена. А Байден захоплений тим, як хоробро Україна протистоїть російському вторгненню.

Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що відкриття додаткових фронтів на захоплених росією територіях інших країн дуже допомогло б Україні боротися з російським вторгненням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: